Woda Jaśminowa 100ml Your Natural Side

YNS-HJ100

Woda jaśminowa Your Natural Side polecana do pielęgnacji każdego typu skóry, również problemowej, podrażnionej, zaczerwienionej i nadwrażliwej a także w profilaktyce cery naczynkowej. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

  • oczyszcza
  • wygładza zmarszczki
  • łagodzi i koi
  • nawilża
  • odżywia i regeneruje

100 ml atomizer

Ten produkt nie występuje już w magazynie

21,59 zł

26,99 zł

-20%

Producent: Your Natural Side

Pojemność: 100 ml, brązowe szkło, buteleczka z atomizerem

Opis: Woda jaśminowa, 100% hydrolat z jaśminu Your Natural Side polecana do pielęgnacji każdego typu skóry, również problemowej, podrażnionej, zaczerwienionej i nadwrażliwej a także w profilaktyce cery naczynkowej. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

  • oczyszcza
  • wygładza zmarszczki
  • łagodzi i koi
  • nawilża
  • odżywia i regeneruje

Jaśmin wielkolistny (Jasminum Sambac) łagodzi wszelkie podrażnienia, wysypki oraz działa przeciwzapalnie. Polecany jest do pielęgnacji skóry podrażnionej, naczynkowej, trądzikowej, tłustej, suchej oraz dojrzałej. Idealny jako dodatek do preparatów do pielęgnacji twarzy, pomaga zmniejszyć zaczerwienienia pojawiające się po nagłych zmianach temperatury. Posiada właściwości regeneracyjne, wspomagające mechanizm gojenia. Bogaty jest w przeciwutleniacze, dzięki którym ograniczna przedwczesne starzenie się skóry oraz może pomóc w zwalczaniu niektórych bakterii odpowiedzialnych za problemy skórne. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie i pobudzająco, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

Jak stosować wodę jaśminową:

  • tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę jaśminową bezpośrednio na skórę twarzy, dekoltu i szyi zaraz po zabiegu oczyszczania. Możesz również użyć wacika. Pozostaw do wchłonięcia, lub zaaplikuj wybrany olej. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom, woda wzmocni jego działanie oraz sprawi, że olej szybciej się wchłonie
  • dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę kwiatową do przygotowywanej maseczki w proszku, lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję specyfiku oraz dodatkowo wzmocnić jego działanie
  • kojący kompres dla zmęczonych i opuchniętych powiek – nasącz wacik hydrolatem jaśminowym, następnie nałóż na powieki W tak prosty sposób usuniesz opuchliznę oraz ślady zmęczenia, a dodatkowo nawilżysz oraz odżywisz skórę wokół oczu. Zanim nałożysz kompres, możesz schłodzić wodę kwiatową w lodówce, aby uzyskać dodatkowo efekt chłodzenia
  • dodatek do gotowych kosmetyków – dodaj wodę jaśminową do kremu, balsamu, maski do włosów, innego specyfiku w ilości według uznania, lub zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed nałożeniem
  • odświeżająca mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę jaśminową bezpośrednio na skórę lub włosy w celu odświeżenia, nawilżenia lub odżywienia
  • łagodząca woda po goleniu i depilacji – rozpyl hydrolat jaśminowy bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji, aby ukoić podrażnioną skórę i zapobiec stanom zapalnym
  • preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę jaśminową w skórę głowy przed lub po umyciu włosów, aby ukoić podrażnioną skórę skalpu, zlikwidować łupież, łojotok oraz swędzenie

Specyfikacja wody jaśminowej Your Natural Side:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Jasmine (Jasminum Sambac) Hydrolat; (Hydrolat z jaśminu 100%)
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Postać: woda o świeżym kwiatowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub, jeśli ktoś preferuje, w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 6 miesięcy od otwarcia

Ciekawostki: Woda jaśminowa otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów jaśminun wielkolistnego (Jasminum Sambac). Jasminum Sambac to wieczniezielony, karłowaty krzak z gładkimi liśćmi i atrakcyjnymi, białymi słodko pachnącymi kwiatami, pojawiającymi się w ogromnej liczbie w sezonie letnim. Pochodzi pierwotnie z Indii, Bangladeszu i Birmy, aktualnie jest uprawiany w wielu krajach świata. Już Starożytni Egipcjanie oraz Grecy uważali kwiaty jaśminu za afrodyzjak, który dodawali m. in. do herbat. Z kwiatów jaśminu wielkolistnego otrzymuje się absolut wykorzystywany do kosmetyków, a płatki służą do aromatyzacji herbat. Jasminum Sambac w różnych regionach świata znany jest pod nazwami: Maid of Orleans, Belle of India i Grand Duke of Tuscany.

Pojemność 100

Napisz opinię

Woda Jaśminowa 100ml Your Natural Side

Woda Jaśminowa 100ml Your Natural Side

Woda jaśminowa Your Natural Side polecana do pielęgnacji każdego typu skóry, również problemowej, podrażnionej, zaczerwienionej i nadwrażliwej a także w profilaktyce cery naczynkowej. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

  • oczyszcza
  • wygładza zmarszczki
  • łagodzi i koi
  • nawilża
  • odżywia i regeneruje

100 ml atomizer

Inne produkty z tej samej kategorii